GS Condro 400

Obsahuje glukosamin sulfát, jehož užívání je vhodné při osteoartróze (degenerativních změnách kloubů) ve všech lokalizacích (kolenní klouby, kyčelní klouby, klouby na rukou a klouby páteře) a také při osteoporóze. Dále želatinu, vápník, fosfor a hořčík.

Glukosamin sulfát:
  • chrání a vyživuje kloubní chrupavku
  • působí protizánětlivě (brzdí aktivitu enzymů poškozujících chrupavku)
  • podporuje správné ukládání vápníku do kostí,
  • je vhodný na prevenci osteoporózy,
  • snižuje spotřebu léků proti bolesti

Glukosamin sulfát je látka běžně přítomná v lidském těle. Je využívána při tvorbě proteoglykanů (stavebních kamenů chrupavky) v kloubní chrupavce a dále při tvorbě kyseliny hyaluronové obsažené v kloubním mazu. Při degenerativních a zánětlivých procesech a při poruše funkce kloubu je tento proces narušen, což vede k poškození kloubní chrupavky.

Glukosamin sulfát podávaný ústy podporuje tvorbu proteoglykanů, výživu kloubní chrupavky a správné ukládání vápníku v kostní tkáni, což vede k obnově funkce chrupavky a snížení bolestivosti kloubů. Glukosamin je látka organismu vlastní (za normálních okolností se v těle tvoří z glukózy). Je netoxická, a proto ideální k dlouhodobému podávání. Klinické studie uvádějí, že GS Condro již po měsíčním podávání významně snižuje spotřebu léků proti bolesti.

Želatina je významným zdrojem aminokyselin, je důležitá pro výstavbu pojivové tkáně.

Vápník a fosfor v kombinaci jsou důležité při prevenci osteoporózy.

Hořčík je minerální látka nepostradatelná pro stavbu kostí zubů a chrupavek. Je součástí mnoha enzymových pochodů, zejména využití glukózy ve svalech. Je důležitý pro normální funkci svalstva, nervového a oběhového systému.

Dávkování: dospělí 2-4x denně 1 tbl., Dospívající 2x1 tbl. po jídle nebo s jídlem. Doporučená doba užívání je 1 až 2 měsíce, opakovaně dvakrát až třikrát v průběhu roku.